fbpx

Meer recepten en inspiratie ontvangen? Bestel een van mijn kookboeken of meld je aan voor het Membership ‘Eten uit de Natuur’.

geroosterde bloemkool met tahinsaus en granaatappel

Voor 4-6 personen ingrediënten 1 hele bloemkool2-4 el vadouvanOlijfoliePeper en zout3 el witte tahin3 el kokosyoghurtSap van 1/2 citroenHandje granaatappelpitjesVerse koriander of platte peterselie ter garnering bereiding Verwijder de bladeren…

Tomatenrisotto van zilvervliesrijst

Eén van mijn favoriete hartige recepten uit mijn nieuwste boek ‘Groenten van Roos – weekendeditie’, en samen met mij ook de favoriet van vele anderen. Door het gebruik van zilvervliesrijst…

Citroentaartjes

Een zonnetje in je mond deze taartjes. Heerlijk fris, fruitig en licht zurig met de citroen erin. Jaren geleden maakte ik deze mini taartjes al maar toen nog met tarwebloem,…

Bij keelpijn en hoest

Een jaar of vijf, zes geleden kreeg ik een flinke keelontsteking te pakken en mijn moeder stuurde me toen het receptje door van een fantastisch middeltje wat ik sindsdien altijd…

Avocado-grapefruit smoothie

Een echte vitamine C-booster deze smoothie! Recept afkomstig uit mijn boek ‘Groenten van Roos – basisboek’. 1 persoonBereiding: 5 minutenWachttijd: niet van toepassing Ingrediënten – 1/2 avocado– 2 stengels bleekselderij–…

Zoete aardappel-zuurkoolschotel

Wat een nostalgische herinneringen brengt dit gerecht voor mij naar boven. Een gerecht dat mijn moeder vroeger vaak maakte. Toendertijd met gehakt en salami, nu met zwarte bonen. Maar ook…

Hormooncyclus blog 3: voeding

Daar is-ie dan. Mijn langverwachte blog over hoe je je voeding kunt afstemmen op je hormonale cyclus. Eerder schreef ik al twee andere blogs over de verschillende fasen uit je…

Het belang van groenten…

Door Lauren (stagiaire) | Hallo! Wat fijn dat je even tijd neemt voor mijn blog! Zoals je misschien wel weet (als je dit niet weet, dan is dit uiteraard geen probleem),…

Herfst havermoutje

Vorige week deelde ik het recept al op social media maar ik vind dit havermoutje zo geweldig dat ik besloot hem ook maar op mijn website te plaatsen hihi. Echt…

Chocoladetaart

Naar het recept van deze chocoladetaart is ondertussen zo vaak gevraagd in mijn restaurant dat ik hem vandaag maar besloten heb te delen hihi. Ik heb in de loop der…

Bobotie

Bobotie à la Roos dan weliswaar. Met bruine linzen in plaats van gehakt, kikkererwtenmeel in plaats van ei en plantaardige vervangers op boter en melk. Normaal ben ik er niet…

Zongedroogde tomatenpesto

Heb je eenmaal je eigen pesto gemaakt dan wil je nooit meer terug. Althans, ik wel. Twee jaar geleden maakte ik deze pesto voor het eerst en sindsdien vind ik…

Hormoonvoeding blog 1: boeken

Yes! Vanwege grote vraag naar dit onderwerp en omdat het me erg aan het hart gaat ga ik een reeks blogs schrijven over mijn leerproces naar de rol van leefstijl…

Bloemkoolsalade met granaatappel en munt

2 personenBereiding: 10 minuten Wachttijd: 35 minuten Ingrediënten – 1 bloemkool– 1/2 flespompoen– Olijfolie– Kerrie– 10 gram munt, gehakt– 100 gram granaatappelpitjes– 2 el tahini– Optioneel: handje pecannoten, kikkererwten, gekookte quinoa en/of…

Een plantaardige maaltijd samenstellen

Yes! Het is de Nationale Week zonder vlees, een geweldig initiatief en reden genoeg om deze week speciaal een ander soort blog voor jullie te schrijven. Namelijk, hoe stel je…

Champignons, tomaat en knoflook op toast

Een van mijn grote favorieten van het moment want zo ontzettend simpel maar ook zo ontzettend jammie! Toast met champignons, tomaat en knoflook. Wauwie! Ook lekker met avocado, zwarte bonen…

Aardappels à la Roos

De meesten die wel eens in mijn restaurant zijn geweest weten dat ik vrijwel nooit gewone aardappels op het menu heb staan. Niet dat er iets mis mee is, het…

Spruitjesstamppot

Persoonlijk ben ik nooit zo’n grote fan van stamppot geweest. Tót ik een tijdje terug deze spruitjesstamppot ontdekte. Een heerlijke warme maaltijd met een perfecte balans tussen verschillende smaken. Oudhollands…

Appeltaart

Wat is een verjaardag zonder appeltaart? Als kind zijnde wilde ik vroeger niets anders. Vorige week was ik opnieuw jarig en dus besloot ik hem opnieuw in mijn restaurant op…

Chia pudding

Iets wat ik in het begin helemaal niet zo’n spannend ontbijtje vond maar wat ik ondertussen echt ONWIJS lekker vind en meerdere keren per week eet is chia pudding. Vooral…

Veggie bowl met prei en spinazie

Dit recept is afkomstig uit mijn eerste boek ‘Groenten van Roos – basisboek’. Momenteel is het boek verkrijgbaar voor slechts 25€ inclusief verzending. Wil je meer informatie of het boek…

Chocoholic overnight oats

1 persoon Bereiding: 5 minuten  Wachttijd: 1 nacht Ingrediënten – 50 gram havermout – 150-200 ml havermelk – 1 el cacao – 1 tl agavesiroop – 1 banaan, in plakjes…

Healthy kersen-chocolade ijs

1 persoon Bereiding: 10 minuten  Wachttijd: nvt Het warme weer van de laatste dagen vraagt naar mijn mening slechts om één ding: IJS! Bij deze het recept van mijn all-time…

Blueberry smoothie bowl

Mmmmm. Dit ontbijtje is al lange tijd een van mijn grootste favorieten, zeker na het sporten en wanneer ik nog een drukke dag voor de boeg heb. Veel eiwitten en…

Bietenburgers

Dit recept is afkomstig uit mijn eerste boek ‘Groenten van Roos – basisboek’. Momenteel is het boek verkrijgbaar voor maar 25€ inclusief verzending. Wil je meer weten of het boek…

Quinoa salade met gegrilde groenten

Wazaaaah! Zie hier het perfecte recept voor als je een keer weinig tijd hebt om te koken. Perfect voor doordeweeks maar uiteraard ook heerlijk in het weekend. Met mijn meest…

Homemade granola

Yeassss! I love granola! Zo simpel om zelf te maken maar zo onwijs lekker! Perfect om je ontbijtjes eens goed mee op te fleuren. En zo veel spannender dan de…

Groene smoothie

Groene smoothies: dé perfecte manier om een flinke energie-boost te krijgen. Voeg een schepje maca toe en je dag kan helemaal niet meer stuk! Mijn ideale start voor het begin…

Chocolade-kokos truffels

Twee jaar geleden ongeveer begon ik met experimenteren om zelf veganistisch gebak te maken. Ik weet nog goed dat ik op een dag van plan was om een nieuwe variant…

Fajita bowl

Yes! Misschien had je het al door, maar ik ben echt gek op bowls.  Makkelijk om te maken, de perfecte maaltijd voor elke dag en toch super lekker! Bovendien is…

Havermout met pindakaas en banaan

Havermoutjes, mijn favoriete warme ontbijt in de winter. Met cacao en sinaasappel, met amandelen en blauwe bessen, of zoals hier met pindakaas, banaan en dadels. Je kunt eindeloos combineren en…

Golden milk

Golden milk, een drankje dat steeds meer aan populariteit wint. En terecht, het is super lekker en verwarmend voor tijdens de koude winter dagen. De kurkuma werkt ontstekingsremmend en is…

Geroosterde wortels

Een recept waar ik ontzettend veel vraag naar krijg is het recept van deze geroosterde wortels. Time to share it! Super eenvoudig, binnen twee minuten in de oven en enorm…

Herfst bowl

Yes! De herfst is aangebroken! Een tijd van het jaar waarin ik altijd heel erg gelukkig word. Niet van al die regen, maar wel van alle mooie groenten die nu…

Power balletjes met amandelen

Yes! Een heerlijke snack voor lekker snel tussendoor, voor tijdens het sporten of gewoon zomaar, omdat het kan. Power balletjes kun je maken in alle soorten en maten, maar deze…

Blueberry cheesecake

Één van de grootste hardlopers bij Rauw is toch wel mijn blueberry cheesecake. Een bodem van noten en dadels, daar bovenop een romige vulling van cashewnoten en vanille, vervolgd door…

Quinoasalade met pompoen

Dolblij ben ik wanneer de herfst aanbreekt. Voornamelijk omdat dan alle lekkere herfstgroenten weer op het menu komen. Spruitjes, pastinaak, knolselderij, bietjes maar vooral pompoen. Dit recept schoot me zomaar…

Smokey tempeh

Yes! Daar is ie dan: het recept van DE smokey tempeh. Bijna dagelijks, soms meerdere keren per dag, word ik om dit recept gevraagd. De meeste mensen kennen tempeh vaak…

After-workout smoothie

Op sommige momenten ontvang ik ineens een heel duidelijk signaal van mijn lichaam. Het zegt dan: dát wil ik nu eten, dát heb ik nu nodig. Na een heftige training…
Menu