Database

bloemkool-paprikaspiesjes met kerriemayonaise

Voor 4 personeningrediënten1 bloemkool1 rode paprika1 el gedroogde tijmolijfolie4 el plantaardige mayonaise1 el kerriepoederpeper en zout10 gram verse peterseliebereidingSnijd de bloemkool in roosjes en depaprika in reepjes. Meng in een…

geglaceerde wortel met miso en sesam

Voor 4 personeningrediënten8-12 bospenen1 el glutenvrije miso pasta1 el sesamolie1 el agavesiroop1/4 tl knoflookpoeder1 el geroosterde sesamzaadjes1 bosuioptioneel wanneer je de wortels als hotdogwilt serveren in plaats van los: 4…

gegrilde ananas met kokos-limoenyoghurt

Voor 4 personeningrediënten1 rijpe ananas6 el kokosyoghurt4 el agavesirooprasp en sap van 1 limoensnuf kaneeloptioneel: munt en ongezouten pistachenoten ter garneringbereidingSnijd de ananas in de lengte in 8 parten, verwijder…

gepofte aardappel met aïoli

Voor 4 personeningrediënten4 kruimige aardappelen (middelgroot tot groot)olijfolie4 el plantaardige mayonaise1/2-1 tl knoflookpoedersap van 1/2 citroen1 tl mosterdbereidingWas de aardappelen, besprenkel met olijfolie en pak in inaluminiumfolie. Pof op de…

gepofte zoete ui

Voor 4 personeningrediënten4 grote zoete uienolijfolie2 el gedroogde tijm en/of oreganopeper en zoutbereidingPel de uien en halveer ze. Maak pakketjesin aluminiumfolie waarin je in elk pakketjeeen halve ui, 1/4 el…

knolselderijsteak met harissa en kruidenpasta

Voor 4 personeningrediënten1 knolselderij1 el paprikapoeder1 el gedroogde tijmolijfolie4 el kokosyoghurt1-2 el harissa1/2 tl knoflookpoederpeper en zout25 gram verse koriander of platte peterselieklein handje geroosterde amandelenbereidingSchil de knolselderij en snijd…

salade met gegrilde nectarine en groene asperge

Voor 4 personeningrediënten2 kroppen baby romaine sla250 gram nectarines350 gram groene aspergesolijfolie1-2 el balsamico azijnpeper en zout50 gram geroosterde pijnboompittenbereidingHalveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd in partenen snijd…

tempeh saté

Voor 4 personeningrediënten250 gram tempeh3-4 el glutenvrije sojasaus2 el agavesiroopolijfolie1 tl sambalsap van 1 limoen1/2 tl knoflookpoeder1 witte ui100 gram pindakaas200 ml kokosmelkspecerijen voor de satésaus: bijvoorbeeld chilipoeder, citroengras,zout, laos…

zwarte bonenburger bbq style

Voor 4 personeningrediënten50 gram zilvervliesrijst1 witte uiolijfolie100 gram pecannoten15 gram verse krulpeterselie1 el gemalen komijnzaad1/2 el paprikapoedersnufje chilipoederpeper en zout1 groot blik zwarte bonen á 400 gram(uitlekgewicht 265 gram), afgegoten…