fbpx

Bietenburgers

Dit recept is afkomstig uit mijn eerste boek ‘Groenten van Roos – basisboek’. Momenteel is het boek verkrijgbaar voor maar 25€ inclusief verzending. Wil je meer weten of het boek bestellen? Klik hier voor meer informatie.

2 personen
Bereiding: 10 minuten 
Wachttijd: 10 minuten

Ingrediënten

– 250 gram gekookte bietjes of nog beter, geroosterde bietjes (meer smaak en betere textuur)
– 1el vadouvan
– 1 tl paprikapoeder
– 75-100gram kikkererwtenmeel
– snufje zout
– 2 broodjes (glutenvrij)
– 4 el hummus
– garnering: rucola, avocado en kiemgroenten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de bietjes, vadouvan, paprikapoeder, zout en kikkererwtenmeel in de keukenmachine. Voeg extra kikkererwtenmeel toe wanneer je merkt dat het deeg nog te nat is. Vorm mooie burgers van het deeg en bak in de oven op een bakpapiertje gedurende 10 minuten. Rooster de broodjes mee gedurende de laatste 3 minuten. Besmeer met hummus en beleg met de bietenburger. Garneer met rucola, avocado en kiemgroenten en serveer. Eet smakelijk!

Tip! De bietenburgers zijn erg lekker met zoete aardappelpartjes en een goede salade.

Menu