Naast glutenvrij zuurdesembrood zijn er nog vele andere recepten die je kunt maken met
je glutenvrije zuurdesemstarter. Deze hartige scones zijn echt heerlijk voor bij je lunch, bij
de high tea of als tussendoortje.
Voor 8-10 scones
wat heb je nodig?
100 gram actieve zuurdesemstarter
125 gram havermeel
1 el (wijnsteen)bakpoeder
Zout
80 gram kokosolie, gesmolten
Bieslook
Paprikapoeder
Chilivlokken
50 gram edelgistvlokken (ik vind zelf die
van Holland&Barret het lekkerste)
hoe doe je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden
Celcius. Meng havermeel,
(wijnsteen)bakpoeder, zout,
paprikapoeder, chilivlokken, bieslook en
edelgistvlokken door elkaar. Voeg
zuurdesemstarter, kokosolie en 80-150 ml
water doe tot je de dikte hebt van
muffinbeslag.
Vet een muffinvorm in en schep het
beslag in de vormpjes. Bak in 20-30
minuten goudbruin
TIP! Deze scones zijn los heel lekker, maar ze zijn ook super met een beetje (plantaardige)
creme fraiche of kokosyoghurt.