Ingrediënten
100 gram paksoi of witte kool
100 gram venkel
1 appel
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
1 tl kurkuma
Snufje cayennepeper
2% zout op 1 kg groenten – 20 gram per 1 kg groenten
Bereiding
Snijd de paksoi, venkel, appel en paprika erg fijn en meng in een schone kom met het zout,
knoflook, verse gember geraspt, kurkuma en cayennepeper. Kneed goed door tot er vocht
los begint te komen en doe in een schone, gesteriliseerde pot. Druk goed aan. Vul aan met
extra water tot alles goed onder staat en leg een gewicht op de groenten zodat alles goed
onder water blijft staan (dit kan bijvoorbeeld ook met een plastic zakje gevuld met water of
het kan met een blad van de kool).
Doe de pot dicht en fermenteer 5-21 dagen naar smaak. Wil je het fermenteerproces
afremmen bewaar de pot vanaf dat moment in de koelkast.