Aardappels à la Roos

De meesten die wel eens in mijn restaurant zijn geweest weten dat ik vrijwel nooit gewone aardappels op het menu heb staan. Niet dat er iets mis mee is, het zit gewoon niet zo heel erg in mijn systeem en ik ben een heel groot fan van zoete aardappels wat de reguliere aardappel voor mij vaak een beetje een ondergeschoven kindje maakt. Zonde eigenlijk want ze kunnen hartstikke lekker zijn natuurlijk. Wanneer ik ze dan ook een wél gebruik dan doe ik het ook meteen echt goed. Dus bij deze deel ik mijn favoriete aardappelrecept graag met jullie. Lekker met wat gegrilde groenten en een frisse salade erbij. Eet smakelijk!

2 personen
Bereiding: 15 minuten 
Wachttijd: 60 minuten

Ingrediënten

– 500 gram kruimige aardappels
– Olijfolie
– Grof zout, bijvoorbeeld Himalaya of Keltisch zeezout
– 3 tot 5 knoflookteentjes
– Peper
– Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld tijm, rozemarijn en oregano

Bereiding

Was de aardappels en breng aan de kook in een flinke laag water. Kook voor circa 20 minuten tot je er met een vork in kunt prikken. Giet af. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels erop. Stamp grof met een stamper zodat de aardappels uit elkaar vallen. Bestrooi met Italiaanse kruiden, knoflook, peper, zout en een scheutje olijfolie. Bak in de oven voor 35-40 minuten tot de aardappels mooi goudbruin en knapperig zijn. Enjoy!