Dit recept is afkomstig uit mijn eerste boek ‘Groenten van Roos – basisboek’. Momenteel is het boek verkrijgbaar voor slechts 25€ inclusief verzending. Wil je meer informatie of het boek direct bestellen? Klik hier.
1 persoon
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: nvt
Ingrediënten
– 100 gram pandanrijst
– 50 gram linzen, uit blik
– 1 prei
– 125 gram champignons
– 1/2 appel, in blokjes gesneden
– 1 el kerrie
– 50 gram spinazie
– 1 el tahin
– 3 el sojayoghurt
– 1/2 tl knoflookpoeder
– sap van 1/2 citroen
– snuf zout
– olijfolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een pan, snijd de champignons en bak deze gedurende 5 minuten. Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden, was hem, snijd in reepjes en voeg samen met de appel en kerrie toe aan de champignons. Bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verwarm ook de linzen even mee. Breng op smaak met zout. Maak ondertussen de tahin-dressing door de tahin te mengen met sojayoghurt, knoflookpoeder, sap van ½ citroen en een snufje zout.
Serveer de rijst met de groenten, linzen en de tahin-dressing.
Dit recept is afkomstig uit mijn boek ‘Groenten van Roos’. Meer informatie of mogelijkheid tot bestellen vindt je hier.