Yes! Misschien had je het al door, maar ik ben echt gek op bowls. Makkelijk om te maken, de perfecte maaltijd voor elke dag en toch super lekker! Bovendien is het heel fijn eten uit zo’n kommetje. Elke dag een regenboog eten wordt zo nog eenvoudiger. Geniet ervan!
1 persoon
Bereiding: 10 minuten
Wachttijd: 35 minuten
Ingrediënten
– 1 kleine zoete aardappel
– 1/2 aubergine
– 1 tl baharat
– snufje zout
– olijfolie
– 100 gram wilde rijst
– 100 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 125 gram kastanjechampignons
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 1/2 avocado
– handje cherrytomaten
– 1/4 komkommer
– 2 el hummus
– handje spinazie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de zoete aardappel in blokjes en maak inkepingen in de aubergine. Bestrooi met de baharat, zout en olijfolie en bak gedurende 35 minuten in de oven. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de zwarte bonen toe. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd daarnaast de kastanjechampignons en bak met de Italiaanse kruiden en zout in een scheutje olijfolie. Snijd tenslotte de avocado, cherrytomaten en komkommer. Serveer alles in een mooie kom en geniet!