Whoop whoop! Een van mijn grootste favorieten: geroosterde bloemkool met paprika en kikkererwten. Zo veel kleur, zo veel smaak. Bij Rauw heb ik deze salade vaak in de vitrine staan en hij is altijd binnen no-time op. Één van mijn vaste gasten vult vaak zelfs haar hele bakje met deze salade. Makkelijk om te maken, de perfecte maaltijd voor elke dag en toch super lekker! Geniet ervan!
2 personen
Bereiding: 10 minuten
Wachttijd: 35 minuten
Ingrediënten
– 1 bloemkool
– 2 rode paprika’s
– 2 el vadouvan
– snufje zout
– olijfolie
– 200 gram wilde rijst
– 310 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
– handje rucola
– optioneel: hummus
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de bloemkool in roosjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes. Bestrooi met de vadouvan, zout en olijfolie en bak gedurende 35 minuten in de oven. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de kikkererwten toe. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer met de rucola en eventueel een dot hummus in een mooie kom en geniet!