Dolblij ben ik wanneer de herfst aanbreekt. Voornamelijk omdat dan alle lekkere herfstgroenten weer op het menu komen. Spruitjes, pastinaak, knolselderij, bietjes maar vooral pompoen. Dit recept schoot me zomaar ineens te binnen. Alsof het uit de lucht kwam vallen. Het romige van de pompoen, het ziltige van de zeekraal en het zuur en zoet van de tomaatjes. Wat een super combinatie! Lekker als lunch of als hoofdgerecht, en klaar in een handomdraai. Zo simpel kan het zijn!
2 personen
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 35 minuten
Ingrediënten
– 1 pompoen
– 50 gram zeekraal
– 250 gram cherrytomaten
– Kerrie
– 150 gram quinoa
– Zout en olijfolie
– Voor de garnering: pompoenpitten en verse basilicum
Bereiding
Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit met een lepel. Snijd in kleine blokjes en doe in een ovenschaal samen met kerrie, olijfolie en zout. Bak 35 minuten in de oven op 220 graden Celsius. Kook ondertussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de quinoa op de borden, verdeel de pompoen, zeekraal en cherrytomaten erover. Garneer met pompoenpitten en verse basilicum. Enjoy!