Yes! Daar is ie dan: het recept van DE smokey tempeh. Bijna dagelijks, soms meerdere keren per dag, word ik om dit recept gevraagd. De meeste mensen kennen tempeh vaak alleen op de Indonesische manier, gemarineerd in ketjap, met gember, citroensap of rode peper. Deze tempeh is heel wat anders, maar zeker weten een echte knaller die je zeker eens moet proberen. Lekker op een salade, in een wrap of gewoon zo uit de losse pols.
4 personen
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Ingrediënten
– 1 pakje tempeh (250 gram)
– 50 ml sojasaus
– 50 ml appelciderazijn
– 1 eetlepel gerookt paprikapoeder (La Chinata – Sweet)
– 2 eetlepels agavesiroop
– Olijfolie
Bereiding
Meng de sojasaus, appelciderazijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de tempeh in kleine blokjes en marineer circa 10 minuten in de marinade. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, doe de tempeh samen met de marinade in de pan en bak 10 á 15 minuten op middelhoog vuur tot alle vocht verdampt is. Blus af met de agavesiroop. Enjoy!