Tomatenrisotto van zilvervliesrijst

Eén van mijn favoriete hartige recepten uit mijn nieuwste boek ‘Groenten van Roos – weekendeditie’, en samen met mij ook de favoriet van vele anderen. Door het gebruik van zilvervliesrijst heeft de risotto een lekkere bite en door het gebruik van kokosmelk wordt hij zacht en romig. De vele tomaten en kruiden geven een killer van een smaak! Geniet ervan! Wil je meer weten over mijn boek ‘Groenten van Roos – weekendeditie’ of direct een exemplaar bestellen? Klik hier voor meer informatie. Het boek is momenteel verkrijgbaar voor slechts 19,50€ inclusief verzending.

Voor 3-4 personen
Bereiding: 45 minuten
Wachttijd: nvt

Ingrediënten

– 2 witte uien
– 400 gram cherrytomaten
– 140 gram tomatenpuree
– 2 rode paprika’s
– 180 gram zilvervliesrijst
– Olijfolie
– 1 el gedroogde tijm of Italiaanse kruiden
– 1 tl knoflookpoeder
– Peper en zout
– 5 el edelgistvlokken
– 400 ml bouillon (gemaakt van gistvrije bouillonpoeder – naar smaak)
– 100 gram zongedroogde tomaten
– 15 gram verse basilicum
– 400 ml kokosmelk

Bereiding

Schil en snijd de witte uien en fruit aan in olijfolie. Snijd de rode paprika’s in blokjes en bak een minuutje mee. Voeg dan de zilvervliesrijst toe en bak nog een minuutje. Blus af met kokosmelk en bouillon en voeg ook tomatenpuree, tijm of Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe. Laat 15-25 minuten doorpruttelen tot de rijst beetgaar is – hoe lang dit exact duurt is afhankelijk van het merk rijst dat je gebruikt. Blijf geregeld doorroeren.

Is de rijst klaar? Breng op smaak met edelgistvlokken, peper en zout. Voeg ook de zongedroogde tomaten toe en garneer met verse basilicum.