Wat een nostalgische herinneringen brengt dit gerecht voor mij naar boven. Een gerecht dat mijn moeder vroeger vaak maakte. Toendertijd met gehakt en salami, nu met zwarte bonen. Maar ook aangepast nog altijd minstens net zo lekker.
4 personen
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 35 minuten
Ingrediënten
– 1 rode ui, geschild en gesnipperd
– olijfolie
– garam masala naar smaak maar minimaal 2 eetlepels
– 1 theelepel miso pasta
– 1 groot blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 pakje zuurkool
– 100 gram rozijnen
– 2 bananen, in plakjes gesneden
– 500 gram zoete aardappel
– 2 eetlepels plantaardige melk
– snufje zout
Bereiding
Schil de zoete aardappel, snijd in blokken en kook circa 15 minuten. Giet af en pureer met een stamper samen met de plantaardige melk en een snuf zout. Verhit terwijl de zoete aardappel kookt de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de zwarte bonen, garam masala en miso pasta toe en bak een paar minuten. Vet vervolgens een ovenschaal in en verspreid het zwarte bonen mengsel op de bodem. Giet de zuurkool af en verdeel over de zwarte bonen. Bestrooi met rozijnen en dunne plakjes banaan. Besmeer met de zoete aardappelpuree tot de ovenschotel volledig bedekt is. Bak circa 35 minuten in de oven. Eet smakelijk!
PS. Lekker met een frisse, groene salade on the side. Bijvoorbeeld van rucola, radijs, komkommer, avocado en appelazijn.