Zongedroogde tomatenpesto

Heb je eenmaal je eigen pesto gemaakt dan wil je nooit meer terug. Althans, ik wel. Twee jaar geleden maakte ik deze pesto voor het eerst en sindsdien vind ik die uit de winkel niet echt lekker meer. Dus het proberen zeker waard! Lekker op een salade, (mini) pizzaatjes, om je groenten in te dippen of voor op je brood of lijnzaadcracker. Én, héél erg eenvoudig. Zoals je van mij ondertussen wel gewend bent. Echt zó het proberen waard. Enjoy!!

1 bak pesto
Bereiding: 30 minuten
Wachttijd: 40 minuten

Ingrediënten

– 80 gram pijnboompitten
– 1 basilicum plantje
– 100 gram olijfolie
– zout
– klein snufje noflookpoeder
– sap van 1 citroen
– flinke hoeveelheid edelgistvlokken, circa 4 à 5 eetlepels
– 2/3 potje zongedroogde tomaten, uitgelekt

Bereiding

Rooster de pijnboompitten 7 à 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Doe de pijnboompitten samen met alle overige ingrediënten in de keukenmachine, het basilicumplantje kun je met stengel en al afknippen. Maal tot pesto, afhankelijk van je keukenmachine kan het verschillen hoe lang dit duurt. Geniet!