aardappelgratin

Hartig

Voor 4-6 personen

ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 3 rode uien
  • 200 gram cashewnoten, 24 uur geweekt en afgegoten
  • 80 gram edelgistvlokken
  • 1/2 bloemkool
  • 1 tl miso pasta
  • Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, nootmuskaat en een tikje cayennepeper of paprikapoeder
  • Zout en peper

bereiding

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Snijd de bloemkool en kook circa 10 minuten. Vet de ovenschaal in, schil de aardappels en rode ui en snijd in dunne plakken. Maak een saus in de blender van de bloemkool, cashewnoten, edelgistvlokken, miso pasta en specerijen en kruiden. Verdeel de helft van de aardappels over de schaal, schenk de helft van de saus erop, verdeel de andere helft van de aardappels over de schaal en schenk de andere helft van de saus erop. Bak in 45-60 minuten gaar in de oven. Serveer optioneel nog met extra edelgistvlokken.