Ingrediënten
800 gram (zoete) aardappelen
600 gram witte asperges
1/2 bloemkool
3 el olijfolie + extra om in te vetten
3 el boekweitmeel of rijstmeel
360 ml amandelmelk
50 gram edelgistvlokken
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout
Bieslook
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aardappel in plakjes, schil en snijd de
asperges en kook beiden in circa 10 minuten gaar. Vet een ovenschaal in met olijfolie en
verdeel de aardappel en asperges over de bodem.
Maak een “kaas”saus door de bloemkool in roosjes te snijden en circa 6 minuten te koken.
Giet af. Verhit olijfolie in een steelpan en voeg boekweitmeel toe en daarna beetje voor
beetje de amandelmelk. Roer goed met de garde. Doe in een blender samen met de
gekookte bloemkool, edelgistvlokken, citroensap, peper en zout. Of pureer tot een gladde
saus met een staafmixer. Verdeel over de aardappel-aspergelaag.
Bak in 20-30 minuten goudbruin. Hak ondertussen de bieslook fijn en strooi over de
aspergeschotel. Eet smakelijk!