bietenhummus met dipgroenten

Hartig

Voor 4-6 personen

ingrediënten

1 groot blik kikkererwten á 400 gram
2-3 el tahini
Peper en zout
Olijfolie
400 gram rode bieten, rauw
1 el gemalen komijnzaad
1 tl knoflookpoeder
Groenten om mee te dippen, bijvoorbeeld wortel, komkommer, witlof, radijs,
bleekselderij, paprika en/of cherrytomaten

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de rode bieten en snijd in parten.
Besprenkel met olijfolie en rooster in 35-40 minuten gaar. Laat deels afkoelen.


Giet de kikkererwten af en spoel met water. Doe in de keukenmachine of eventueel een
mengkom met staafmixer samen met de bieten, tahini, peper en zout, komijnzaad,
knoflookpoeder en een scheutje olijfolie. Blend tot een egale hummus en breng eventueel
extra op smaak nog met specerijen.


Snijd de diverse groenten en serveer naast de bietenhummus. Eet smakelijk!