bietentartaar met dille en kruidensla

Voor 4 personen

ingrediënten

400 gram rauwe bieten
Olijfolie
3 el balsamico azijn
15 gram verse dille
15 gram verse basilicum
4 el kappertjes
Peper en zout
Optioneel: 100 gram plantaardige feta van Violife
Klein handje veldsla
5 gram verse krulpeterselie
Sap van 1/4 citroen + 4 losse partjes ter garnering

bereiding

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Pof de bieten in zijn geheel met een beetje
olijfolie in aluminiumfolie gedurende 45-90 minuten afhankelijk van de grootte van je
bieten. Ze zijn goed wanneer je er met een mes goed doorheen kunt prikken. Haal uit de
pakketjes en laat afkoelen.


Schil de bieten, snijd in kleine blokjes en meng met 1 el olijfolie, balsamico azijn, kappertjes,
peper, zout en optioneel plantaardige feta van Violife. Hak dille en basilicum grof en meng
2/3e van beiden door het bietenmengsel. Zet in de koelkast tot gebruik.
Mix ook vast veldsla met de rest van de dille, basilicum en verse krulpeterselie.


Serveren
Verdeel de bietentartaar met een ring over 4 borden. Maak de borden eventueel mooi met
een beetje van het bietenvocht.
Meng de kruidensla met een klein scheutje olijfolie en citroensap.
Verdeel de kruidensla over de tartaartjes, garneer met de losse partjes citroen en serveer.
Eet smakelijk!