bloemkoolbeignets met kerriemayonaise

Hartig

Voor 4 personen

ingrediënten

1 kleine bloemkool
Olijfolie
50-75 gram boekweitmeel of rijstmeel
100 gram kikkererwtenmeel
3-4 el kipkruiden (ik gebruik zelf die van het merk Souq)
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
100-150 gram glutenvrije cornflakes van maïsmeel gemaakt (het liefst ongezoet)
4 el plantaardige mayonaise
1 el kerriepoeder
1/2 el vadouvan
Sap van 1/2 citroen
Snufje zout

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breek de bloemkool in roosjes en meng in
een kom kikkererwtenmeel, kipkruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en
150-200 ml koud water tot een beslag. Zet ook een diep bord klaar met boekweitmeel, een
ander diep bord met cornflakes & een met bakpapier beklede bakplaat.


Wentel de bloemkoolroosjes stuk voor stuk eerst door het boekweitmeel, dan door het
kikkererwtenbeslag en tenslotte door de cornflakes. Leg op de met bakpapier beklede
bakplaat.


Zet de bloemkoolbeignets 20 minuten in de oven, draai ze daarna allemaal om, besprenkel
met olijfolie en zet nog 15 minuten in de oven.


Maak in de tussentijd de vadouvan mayonaise door plantaardige mayonaise te mengen met
kerriepoeder, vadouvan, citroensap en een snufje zout.


Serveer de bloemkool beignets het liefst warm naast de vadouvan mayonaise. Enjoy