ingrediënten
1 kleine bloemkool
1/2 mango
2 limoenen
1 rode peper
Olijfolie
1 el sojasaus
Peper en zout
1/2 rode ui
10 gram verse koriander of platte peterselie
1 eetrijpe avocado
Klein handje cherrytomaten
1/2 tl knoflookpoeder
bereiding
Voorbereiding
Snijd de bloemkoolroosjes in dunne plakjes, de mango in kleine blokjes en hak de rode
peper fijn. Doe in een kom samen met sap van 1/2 limoen, 2 el olijfolie, sojasaus, peper en
zout. Zet afgedekt weg in de koeling.
Schil en snipper de rode ui en hak de koriander.
Prak de rijpe avocado grof en meng met de sap van 1/2 limoen, peper en zout en
knoflookpoeder. Snijd de cherrytomaten in parten en meng samen met de helft van de rode
ui en de helft van de koriander door de avocado. Bewaar in de koelkast afgedekt met
vershoudfolie én aluminiumfolie om verkleuring te voorkomen.
Snijd de overige limoen in parten.
Serveren
Verdeel de bloemkool over de borden en verdeel in het midden de avocado smash. Garneer
met de rest van de rode ui, de rest van de koriander en de limoenpartjes. Eet smakelijk