geglaceerde wortel met miso en sesam

BBQ, Hartig

Voor 4 personen

ingrediënten

8-12 bospenen
1 el glutenvrije miso pasta
1 el sesamolie
1 el agavesiroop
1/4 tl knoflookpoeder
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 bosui
optioneel wanneer je de wortels als hotdog
wilt serveren in plaats van los: 4 (glutenvrije)
broodjes, 2 el plantaardige mayonaise en een
klein handje slamelange

bereiding

Kook de bospenen in zijn geheel gedurende 2 minuten.


Maak een marinade door de miso pasta te mengen met
sesamolie, agavesiroop en knoflookpoeder. Wentel de
bospenen hierdoor tot ze aan alle kanten besmeerd zijn en
leg ze in een ovenschaal die op de BBQ past.


Snijd de bosui fijn en zet de sesamzaadjes klaar.


Zet de ovenschaal op de barbecue tot de wortels gaar zijn.
Keer regelmatig om.


Serveer los óf serveer in een (glutenvrij) broodje samen met
plantaardige mayonaise, slamelange en bosui.