Ingrediënten
500 gram witte asperges
Sap van 1/2 citroen
1 tl mosterd
4-6 el olijfolie + extra om te bakken
1 el agavesiroop
20 gram verse kruidenmix: denk aan bieslook, kervel, dragon, peterselie
Peper en zout
4 el granaatappelpitjes
4 el geroosterde hazelnoten
Optioneel: flinke hand waterkers
Bereiding
Schil de asperges en snijd overlangs doormidden. Verhit olijfolie in een koekenpan en grill
de asperges gedurende enkele minuten aan beide kanten.
Meng ondertussen citroensap, mosterd, olijfolie, agavesiroop en peper en zout tot een
vinaigrette. Hak ook de verse kruiden en hazelnoten grof en zet de granaatappelpitjes klaar.
Verdeel de asperges over de borden. Besprenkel met vinaigrette en verdeel de verse kruiden,
granaatappelpitjes, optioneel waterkers en hazelnoten erover. Serveer koud of lauwwarm.
Eet smakelijk!