ingrediënten
500 gram kruimige aardappels
Olijfolie
Grof zout, bijvoorbeeld Himalaya of Keltisch zeezout
3 tot 5 knoflookteentjes
Peper
2-3 el Italiaanse kruiden
bereiding
Voorbereiding
Was de aardappels en breng aan de kook in een flinke laag water. Kook voor circa 20
minuten tot je er met een vork in kunt prikken. Giet af. Verwarm de oven voor op 200
graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels erop. Stamp
grof met een stamper zodat de aardappels uit elkaar vallen. Bestrooi met Italiaanse kruiden,
knoflook, peper, zout en een scheutje olijfolie. Bak in de oven voor 35-40 minuten tot de
aardappels mooi goudbruin en knapperig zijn.
Serveren
Serveer de geplette aardappels warm naast de roast. Heb je ze af laten koelen tussendoor?
Verwarm ze dan weer in 10-12 minuten in de oven op 200 graden Celsius