gepofte aardappel met aïoli

BBQ, Hartig

Voor 4 personen

ingrediënten

4 kruimige aardappelen (middelgroot tot groot)
olijfolie
4 el plantaardige mayonaise
1/2-1 tl knoflookpoeder
sap van 1/2 citroen
1 tl mosterd

bereiding

Was de aardappelen, besprenkel met olijfolie en pak in in
aluminiumfolie. Pof op de barbecue tot je er met een vork in kunt
prikken. Afhankelijk van de grootte van je aardappels kan dit zo 30-50
minuten duren.


Maak in de tussentijd de aïoli door de plantaardige mayonaise te
mengen met mosterd, knoflook, citroensap en 2 el olijfolie.


Serveer de gepofte aardappels met de aïoli.


TIP! Wil je liever zoete aardappel? Dat kan ook! In plaats van met de
aïoli kun je ze dan ook goed serveren met de avocado smash die ook bij
de nachos wordt gemaakt.