ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 2-4 el vadouvan
- Olijfolie
- Peper en zout
- 3 el witte tahin
- 3 el kokosyoghurt
- Sap van 1/2 citroen
- Handje granaatappelpitjes
- Verse koriander of platte peterselie ter garnering
bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook in zijn geheel gedurende circa 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, leg de bloemkool in een ovenschaal en bestrooi met vadouvan, peper, zout en olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
Haal de bloemkool uit de oven en smeer opnieuw in met olijfolie. Rooster nog 20 minuten in de oven.
Maak in de tussentijd de saus door witte tahin, kokosyoghurt en citroensap te mengen met wat peper en zout. Hak ook de verse koriander of platte peterselie grof.
Haal de bloemkool uit de oven, verdeel de tahinsaus erover en garneer met granaatappelpitjes en verse koriander of platte peterselie. Serveer in zijn geheel. Enjoy!
TIP! Deze geroosterde bloemkool is heerlijk naast geroosterde zoete aardappel, geglaceerde wortel en/of een mooie groene spinaziesalade.