ingrediënten
500 gram tomatenmix (bijvoorbeeld rode cherrytomaten, gele cherrytomaten, coeur de boeuf). Zoek de lekkerste soorten uit 🙂
Olijfolie
Peper en zout
4 tenen knoflook
2 (glutenvrije) witte broodjes
Sap van 1/2e citroen
15 gram verse basilicum
2 el balsamico azijn
2 rode uien
Handje geroosterde pijnboompitten
bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de grote tomaten in parten – houd de cherrytomaten heel – en leg op een bakplaat. Schil de rode uien, snijd in parten en voeg toe samen met 4 tenen knoflook, olijfolie, peper en zout. Zet circa 30 minuten in de oven tot mooi geroosterd.
Scheur in de tussentijd het brood in stukken, besprenkel ook met wat olijfolie, en rooster in 5-15 minuten tot goudbruin en knapperig.
Meng de tomaten met het brood, verse basilicum, balsamico azijn, citroensap, pijnboompitten en eventueel extra peper en zout. Eet smakelijk!