ingrediënten
1 broccoli
300 gram sugarsnaps
1 rode paprika
500 gram zoete aardappel
1 groot blik kikkererwten á 400 gram
2 rode uien
Olijfolie
2 groene pepers
3 teentjes knoflook
3-4 cm verse gember
2 stengels citroengras
1 limoen
1 tl komijn
Snufje zout
Optioneel: 2-3 kaffir lime blaadjes
1 blik kokosmelk á 400 ml
1-2 el glutenvrije sojasaus
15 gram verse koriander
Flinke hand geroosterde cashewnoten
Om erbij te serveren: rijst
bereiding
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook gedurende 10 minuten. Snijd ook de broccoli in roosjes en kook samen met de sugarsnaps gedurende 4 minuten. Giet alles af en spoel goed af met koud water.
Maak zelf currypasta door groene pepers, knoflook, gember, citroengras, komijn, zout, kaffir lime blaadjes en 2/3e van de koriander te vijzelen tot een pasta. Heb je geen vijzel? Dan kan het ook met de staafmixer.
Schil en snipper de rode ui en fruit aan in olijfolie. Snijd ook de rode paprika en bak even mee. Voeg dan de zelfgemaakte currypasta toe en de kokosmelk en laat 20-30 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg in de laatste minuten de sojasaus, sap van 1 limoen, kikkererwten, zoete aardappel, broccoli en sugarsnaps toe. Serveer het geheel met gekookte rijst, geroosterde cashewnoten en de rest van de koriander. Eet smakelijk!