ingrediënten
1 witte ui
1/2 knolselderij
1 venkelknol
Olijfolie
1-2 el gedroogde tijm
Bouillonpoeder naar smaak (ik gebruik het liefste die van BioToday)
200 ml kokosmelk uit blik
Circa 10 blaadjes salie
10 gram peterselie
25 gram amandelen
1/2 tl knoflookpoeder
2-3 el edelgistvlokken
sap van 1/4 citroen
Peper en zout
Flinke hand geroosterde hazelnoten
bereiding
Voorbereiding
Schil en snipper de ui en fruit aan in olijfolie. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en voeg
toe aan de ui samen met de tijm. Zet onder water en breng op smaak met bouillonpoeder.
Laat 25 minuten koken.
Snijd in de tussentijd de venkel en voeg na 25 minuten toe aan de pan. Laat nog eens 10
minuten koken. Voeg kokosmelk toe en pureer met de staafmixer. Breng eventueel nog
extra op smaak met bouillonpoeder, peper en zout.
Maak de saliepesto door salie, peterselie, amandelen, knoflookpoeder, edelgistvlokken, een
klein scheutje olijfolie, citroensap en zout te malen met de vijzel, in een keukenmachine of
met de staafmixer.
Hak de hazelnoten grof.
Serveren
Warm de soep op, verdeel over 4-6 kommen en garneer met saliepesto en hazelnoten.