linzenballetjes in tomatensaus

Hartig

Voor 4 personen

ingrediënten

Ingrediënten voor de linzenballetjes:
Klein blikje groene of bruine linzen á 200 gram, uitgelekt en afgespoeld
½ ui
1 tl knoflookpoeder
2-3 el boekweitmeel
Olijfolie
10 gram verse peterselie
1 tl tijm of Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
Zout en peper

Ingrediënten voor de tomatensaus:
1 ui
1 tl knoflookpoeder
150 gram tomatenblokjes of verse tomaten gesneden
Klein snufje chilivlokken
½ tl paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie
5 gram verse peterselie

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celius. Schil en snipper de ui en fruit
aan in olijfolie. Meng met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine,
blender óf in een mengkom met staafmixer. Rol balletjes van het mengsel en
bak 30-40 minuten in de oven tot goudbruin.


Maak ondertussen de tomatensaus door de ui te schillen, snipperen en aan
te fruiten in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, knoflookpoeder, chilivlokken,
paprikapoeder, peper en zout toe en laat 5-10 minuten goed doorpruttelen.
Hak de peterselie en voeg vlak voor serveren toe. Schenk over de
linzenballetjes. Enjoy!