ingrediënten
1 witte ui
Olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 groot blik kidneybonen á 400 gram
1 groot blik linzen á 400 gram
3 el glutenvrije sojasaus
2 el gedroogde tijm
70 gram havermout
70 gram cashewnoten
3 wortels
Peper en zout
100 gram kastanjechampignons
bereiding
Voorbereiding
Hak de cashewnoten fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil en snipper de ui en fruit aan in olijfolie.
Snijd de wortel en champignons fijn en voeg toe samen met knoflookpoeder, peper en zout..
Bak tot alle groenten gaar zijn. Voeg daarna ook sojasaus en gedroogde tijm toe, samen met
kidneybonen, linzen, havermout en cashewnoten.
Prak alles goed door elkaar zodat het genoeg plakt maar niet meer uit elkaar valt. Bekleed
een cakeblik met bakpapier en verdeel het linzenmengsel over de vorm. Druk goed aan. Bak
30-40 minuten in de oven tot goudbruin.
Serveren
Serveer de roast met gebakken rode uien en de andere bijgerechten. Indien je de roast hebt
laten afkoelen, warm hem dan weer 10-15 minuten op in de oven op 200 graden Celsius.