ingrediënten
1 courgette
1 rode paprika
2 winterpenen
1/2e komkommer
300 gram sugarsnaps
1 stengel bosui
1 rode peper
Handje taugé
10 gram verse koriander of platte peterselie
Handje geroosterde pinda’s of amandelen
3 el pindakaas of amandelpasta
Sap van 1 limoen
2 el sojasaus
1 el agavesiroop
1-2 el olijfolie of sesamolie
1/2 tl gemalen gemberpoeder
bereiding
Kook de sugarsnaps gedurende 3-4 minuten. Maak dunne repen van de courgette en winterpenen met een dunschiller of spiraalsnijder. Snijd de paprika en komkommer klein en hak de bosui, rode peper en koriander of platte peterselie.
Maak de dressing door pindakaas of amandelpasta te mengen met limoensap, sojasaus, agavesiroop, olijfolie of sesamolie en gemberpoeder.
Meng de dressing en alle andere ingrediënten door elkaar en garneer met een handje geroosterde pinda’s of amandelen.
TIP! Wil je de pad thai salade als hoofgerecht serveren? Serveer er dan ook nog wat teriyaki tempeh naast.
TIP 2! Je kunt ook nog wat gekookte noedels van zilvervliesrijst door de salade doen om hem een extra pad thai effect te geven.