fbpx

romige bospaddestoelensoep

Voor 4 personen

ingrediënten

1 witte ui
Olijfolie
2 stengsels bleekselderij
700 gram paddestoelenmelange
1 tl knoflookpoeder
2-3 el gedroogde Italiaanse kruiden
Bouillonpoeder zonder gist (ik gebruik zelf graag die van BioToday)
200 ml kokosmelk uit blik
5 gram verse peterselie (krul of platte)
Optioneel: 1 tl glutenvrije misopasta

bereiding

Voorbereiding
Schil en snipper de witte ui en fruit aan in olijfolie. Snijd de bleekselderij en de paddestoelen
en bak enkele minuten mee samen met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Haal enkele
eetlepels paddestoelen uit de pan ter garnering.


Voeg bouillonpoeder toe samen met circa 800 ml water. Breng aan de kook en laat 10
minuten pruttelen. Voeg driekwart van de kokosmelk toe, pureer met de staafmixer en
breng eventueel nog extra op smaak met bouillonpoeder en/of misopasta.
Hak de peterselie grof.


Serveren
Verwarm de soep op het fornuis, verdeel over 4 kommen en garneer met de rest van de
kokosmelk, peterselie en de extra paddestoelen.

Menu