stoofschotel met pompoen en garam masala

Hartig

Voor 4-6 personen

ingrediënten

2 witte uien
1 kleine hokaido pompoen
500 gram spruiten
1 rode paprika
1 groot blik gepelde tomatenblokjes á 400 gram
3-5 el garam masala (specerijenmix)
Bouillon zonder gist (ik gebruik zelf graag die van het merk BioToday)
1 groot blik cannellini bonen á 400 gram
Peper en zout
Olijfolie
200-300 gram zilvervliesrijst
Om te garneren: verse koriander of platte peterselie & een flinke hand cashewnote

bereiding

Schil en snipper de ui en fruit aan in olijfolie. Snijd de pompoen en voeg toe samen met de
hele spruiten. Snijd de paprika in reepjes en voeg ook toe, samen met tomatenblokjes, garam
masala, bouillon zonder gist en peper en zout. Zet net aan onder water en breng aan de
kook. Laat 35-45 minuten pruttelen tot de pompoen en spruiten goed gaar zijn.


Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de cannellini bonen af, spoel goed met water en voeg toe aan de stoofschotel. Warm
nog enkele minuten door en breng eventueel verder op smaak met extra bouillonpoeder,
peper en zout.


Serveer met de rijst en garneer met verse koriander of platte peterselie en een flinke hand
cashewnoten. Eet smakelijk!


TIP! Deze stoofschotel zou je ook een dag tevoren al kunnen maken en ‘s avonds weer
kunnen opwarmen