Voor 4 personen
ingrediënten
250 gram tempeh
3-4 el glutenvrije sojasaus
2 el agavesiroop
olijfolie
1 tl sambal
sap van 1 limoen
1/2 tl knoflookpoeder
1 witte ui
100 gram pindakaas
200 ml kokosmelk
specerijen voor de satésaus: bijvoorbeeld chilipoeder, citroengras,
zout, laos en/of gemberpoeder
1 stengel bosui
handjevol hele pinda’s, ongezouten
bereiding
Snijd de tempeh in grote, dunne plakken. Maak een marinade door de
sojasaus, agavesiroop, 1 el olijfolie, sambal, limoensap en 1/4 tl
knoflookpoeder te mengen. Leg hier de tempeh in en marineer
gedurende een uur in de koelkast.
Maak de pindasaus door de ui te snipperen en aan te fruiten in olijfolie.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, haal van het fornuis en roer
met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met de rest van de
knoflookpoeder en een aantal van de andere optionele specerijen.
Hak ook de bosui fijn.
Verwarm de barbecue en grill de tempeh plakken enkele minuten aan
beide zijden of tot gaar. Serveer met de pindasaus en garneer met de
bosui en hele pinda’s.