tempura groenten

Hartig

Voor 4 personen

ingrediënten

50 ml vocht van een blik of pot
kikkererwten (NIET die van Bonduelle huismerk werkt vaak beter)
1 tl baking soda of wijnsteenbakpoeder
2 el maïsmeel
250 gram rijstmeel
Olie om in te frituren (bijv.
zonnebloemolie) – 500 gram
Groenten voor de tempura –
bijvoorbeeld zoete aardappel,
courgette, groene asperges, wortel,
bloemkool en/of broccoli
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl kerrie of kurkuma
Sojasaus (glutenvrij), extra citroentahindip van het vorige recept en/of
vegan mayonaise

bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd alle
groenten in reepjes. Verwarm de olie in
een sterke pan op middelhoog vuur.
Meng in een kom of diep bord de baking
soda, maïsmeel en 2 el rijstmeel.


Klop in een andere kom het
kikkererwtenvocht op tot het goed
schuimt. Meng 250 ml ijskoud water door
het vocht en voeg vervolgens de rest van
de rijstmeel toe samen met de diverse
specerijen.


Wentel elk stukje groente door de
maïsmeel-mix en vervolgens door het
tempura beslag voordat je het gaat frituren
in de warme olie. Test eerst met één
groente of de olie op temperatuur is
voordat je alles gaat bakken. Frituur voor
2-4 minuten en serveer met de sojasaus,
citroen-tahindip van het vorige recept
en/of vegan mayonaise. Breng eventueel
nog op smaak met een beetje zout. Enjoy!