ingrediënten
200 ml kokosmelk
1 rode ui
1/2 rode peper
Circa 2 cm verse gember
1 stengel citroengras
Flinke snuf gedroogde laos specerijenpoeder
Bouillon zonder gist (ik gebruik zelf graag die van BioToday)
Zout
Klein blikje kikkererwten á 200 gram
1 el sojasaus
1 el kokosbloesemsuiker
10 gram verse koriander of platte peterselie
Klein handje cherrytomaten
100 gram oesterzwammen
100 gram shiitake
1 limoen
Olijfolie
bereiding
Schil en snipper de ui en fruit aan in olijfolie. Scheur de oesterzwammen en shiitake en
bak enkele minuten mee. Hak de rode peper, gember en citroengras en voeg toe aan de
pan samen met laos en een snuf zout. Bak een minuutje en blus dan af met kokosmelk,
bouillon zonder gist en 300 ml water. Voeg ook sojasaus, kokosbloesemsuiker en sap
van 1 limoen toe. Laat een minuut of tien pruttelen op laag vuur zodat alle smaken goed
intrekken.
Giet de kikkererwten af en spoel met water. Halver de cherrytomaten en voeg toe aan
de tom khai kai samen met de kikkererwten. Verdeel over kommen en garneer met
koriander of platte peterselie. Enjoy!