ingrediënten
1 kleine rode ui
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
1 klein blikje maïs á 150 gram
100-150 gram wortel
30 gram boekweitmeel
Olijfolie
Peper en zout
10 gram verse krulpeterselie + extra ter garnering
1/2 citroen
3 el witte tahini
75 gram kokosyoghurt
bereiding
Schil en snipper de rode ui en fruit aan in olijfolie. Rasp de wortel en
bak enkele minuten mee met de rode ui. Hak ondertussen de peterselie
grof.
Pureer de maïs in de keukenmachine of met een staafmixer en meng
met ui, wortel, 1/2 tl knoflookpoeder, paprikapoeder, boekweitmeel,
peper, zout en de peterselie. Zet circa een half uur in de koelkast en bak
er daarna koekjes van in olijfolie.
Maak de saus door het sap van de citroen te mengen met tahini,
kokosyoghurt, peper, zout en de rest van de knoflookpoeder. Garneer
met nog een beetje extra peterselie en serveer. Enjoy!