ingrediënten
1 zoete aardappel
2 grote wortels
Olijfolie
100 gram rode linzen
1 rode ui
1 tl knoflookpoeder
1 groot blik kokosmelk á 400 ml
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
Bouillonpoeder zonder gist naar smaak (ik gebruik zelf graag die van BioToday)
2-3 el harissa pasta
Garnering: verse koriander of platte peterselie, bosui en een handje geroosterde
cashewnoten
bereiding
Schil en snipper de rode ui en fruit aan in olijfolie. Schil de zoete aardappel en snijd samen
met de wortels in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak enkele minuten mee. Voeg daarna
knoflookpoeder, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en harissa pasta
toe en bak nog even.
Voeg de rode linzen toe, zet net aan onder water en breng op smaak met bouillonpoeder.
Kook gedurende 30-35 minuten en pureer fijn met een staafmixer.
Roer de kokosmelk door de soep en breng eventueel op smaak met nog wat extra
bouillonpoeder.
Serveer warm met verse koriander of platte peterselie, bosui en een handje geroosterde
cashewnoten.