fbpx

zoete aardappelcurry burgers met avocado smash en frisse salade

Voor 4 personen

ingrediënten

Ingrediënten voor de burgers:
o 1 rode ui
o 1 tl knoflookpoeder
o 1 groot blik kikkererwten á 400 gram
o 4-6 el boekweitmeel of rijstmeel
o 1 middelgrote zoete aardappel
o 10 gram verse peterselie
o Olijfolie
o 2-3 el curry madras specerijenmix
o 2 el tomatenpuree
o 4 (glutenvrije) broodjes om de burger op te doen
o Flinke hand slamelange


Ingrediënten voor de avocado smash:
o 2 eetrijpe avocado’s
o Sap van 1 limoen
o ½ tl knoflookpoeder
o Zout en peper
o ¼ tl paprikapoeder
o 10 gram verse koriander (platte peterselie kan eventueel ook)
o 1 kleine rode ui of ½ grote
o 6 cherrytomaten


Ingrediënten voor de salade:
o 75 gram slamelange
o Rauwkost naar keuze (zelf ben ik fan van een mix van bijvoorbeeld
witlof, radijs, bleekselderij, komkommer, witte druiven)
o Olijfolie
o 1 eetlepel mosterd
o 1 eetlepel agavesiroop
o Sap van ½ citroen

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappel, snijd
in blokjes en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken en giet af.
Snipper ondertussen 1 rode ui en fruit aan in olijfolie. Giet de kikkererwten
af en spoel goed. Doe in de keukenmachine samen met de gefruite ui,
knoflookpoeder, curry madras specerijen, tomatenpuree, boekweitmeel of
rijstmeel, gekookte zoete aardappel en peterselie. Meng tot een egale massa –
heb je geen keukenmachine dan kun je dit ook doen in een grote mengkom
met een staafmixer.


Laat de massa genoeg afkoelen zodat je er met je handen burgers van kan
vormen. Is de massa te vochtig? Voeg extra boekweitmeel of rijstmeel toe. Is
de massa te droog? Voeg een beetje extra olijfolie toe of optioneel een klein
scheutje water. Vorm 4 burgers van de mix en leg deze op een met bakpapier
beklede bakplaat. Bak in 15-20 minuten in de oven, keer halverwege om met
een spatel.


Maak in de tussentijd de avocado smash door de avocado’s te schillen en te
prakken samen met limoensap, fijngehakte koriander, knoflookpoeder,
paprikapoeder, peper en zout. Snijd de cherrytomaten fijn en schil en
snipper de rode ui. Voeg toe aan de avocado smash.


Bak de (glutenvrije) broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Snijd doormidden en verdeel de avocado smash over de
broodjes. Verdeel ten slotte de slamelange over de broodjes en dan de
burgers.


Maak de salade door de rauwkost fijn te snijden en deze te mixen met de overige ingrediënten voor de salade. Serveer naast de burgers. Enjoy!

Menu