ingrediënten
460 gram zoete aardappel
240 gram rijstmeel
60 gram aardappelzetmeel of tapiocameel
4-6 el edelgistvlokken
Peper en zout
Olijfolie
10 gram verse salie
2 tenen knoflook
1 rode ui
250 gram paddenstoelenmelange
300 gram cherrytomaten
Sap van 1/2e citroen
bereiding
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in circa 10 minuten zacht. Giet af en pureer met een stamper. Voeg rijstmeel, aardappelzetmeel of tapiocameel, edelgistvlokken en peper en zout toe en meng tot een mooi deeg. Voeg eventueel extra rijstmeel toe indien nog nodig. Maak mooie kleine gnocchi bolletjes van het deeg. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Giet dan af.
Schil en snipper de rode ui en fruit aan in olijfolie. Schil de knoflook en voeg toe, samen met de paddestoelenmelange in stukken en de verse salie geplukt. Voeg ook de hele cherrytomaten toe en bak enkele minuten tot knapperig. Voeg dan de al gare zoete aardappelgnocchi toe samen met citroensap en optioneel extra peper en zout. Geniet!