De Groene Alchemist – Weekendeditie. Een kookboek waarin gezonde voeding, fantastische smaken en gemak allemaal samen komen.

Voor iedereen die houdt van een pure keuken. Met veel groenten, onbewerkte ingrediënten en de juiste specerijen koken? Als je maar weet hoe zet ook jij straks binnen een handomdraai de lekkerste maaltijden op tafel!

In dit boek:

  • Vind je meer dan 75 recepten die in de basis glutenvrij, lactosevrij, tarwevrij, koemelkvrij, plantaardig en zonder geraffineerde suikers zijn. Pas dat uiteraard aan naar een manier die voor jou persoonlijk werkt!
  • Wordt gewerkt met onbewerkte en pure ingrediënten. Daar zit de meeste smaak in!
  • Vind je zowel ontbijtrecepten, hartige recepten als zoete recepten
  • Wordt gewerkt met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt vinden
  • Vind je recepten die binnen 10 minuten klaar zijn, maar vind je ook recepten waar je wat langer mee bezig bent
  • Komen gezonde voeding, smaak en gemak allemaal samen!

Het is een boek dat echt gemaakt is om ook daadwerkelijk vaak te gebruiken. Dat is dan ook een feedback die ik regelmatig terug ontvang van mensen die hem besteld hebben.

Bestel het boek nu en je hebt hem binnen een paar dagen thuis in de brievenbus liggen.
Goed om te weten: verzending binnen Nederland is gratis. Verzending naar België kost normaliter €9,50, maar hier geef ik een korting op van €4,- zodat er €5,50 over blijft.

Een aantal ervaringen van anderen

Dankjewel voor dit fantastische boek. Megadankjewel! Dit is zo’n kookboek dat je kleinkinderen later in de kast vinden, als het nog net aan een paar draadjes aan elkaar zit, ineen geplakt met wat rollen tape omdat het teveel gebruikt is.” – Sanne

Wat een fantastisch boek! De passie en het enthousiasme van Roos spatten van de pagina’s af, de foto’s spreken enorm aan en ik kan niet wachten om de keuken in te duiken. Het hele boek voelt als een cadeautje en de recepten zijn echt voor iedereen haalbaar én verassend.” – Marinka

Het boek is echt een juweeltje: mooie foto’s en zalige recepten. Ik zal het koesteren en hopelijk heel vaak gebruiken. Dankjewel voor je gouden recepten en veel meer moois.” – Cissy

“Eindelijk het langverwachte boek ontvangen. En het overtreft alle verwachtingen. De recepten zijn erg lekker en eenvoudig en snel te maken. Ook de achtergrond informatie is erg fijn zo kan iedereen een recept aanpassen als er allergieën zijn of andere voorkeuren. Voor groentenliefhebbers, vegans en voor iedereen die van lekker eten houdt. Dankjewel Roos.” – P

“Ik heb het boek nu al een behoorlijke tijd in huis en ik heb al een aantal dingen gemaakt. De smaak is perfect en past perfect in deze drukke tijd. Gezond en lekker! Ik ben een fan van alles wat Roos maakt. En nieuwe e-book heb ik ook meteen besteld, maar als het uiteindelijk kan zou ik die zeker ook als een boek bij mijn nieuwe Roos verzameling willen zetten.” – W

“Ik heb het boek eind vorig jaar gekocht. Heel veel goede tips die je eerst moet lezen. De recepten zijn makkelijk en lekker. Voor ieder wat wils.
Heb al een aantal recepten gemaakt. Tof!” – J

“Wat heb je een prachtig liefdevol kookboek in de wereld gezet: “De Groene Alchemist” weekendeditie ! Alles met een grote “G”: Genieten, het Goede van het Leven en Gelukkig Zijn.”– Y

DIT IS WAT JE ALLEMAAL IN HET KOOKBOEK VINDT

  • 152 pagina’s hardcover boek
  • Meer dan 75 recepten die ik jarenlang in mijn restaurant gekookt heb en nu nog steeds voor cateringopdrachten gebruik
  • Deze recepten zijn in de basis volledig glutenvrij, lactosevrij, plantaardig en zonder geraffineerde suikers, maar pas ze vooral aan op een manier die voor jou werkt
  • Onderverdeeld in drie categorieën: ontbijt, hartig en zoet
  • Makkelijk beschreven met eenvoudige stap voor stap instructies zodat iedereen dit thuis gewoon makkelijk kan maken
  • Met ingrediënten die je gewoon in elke supermarkt vindt – de hele stad afstruinen voor een gezonde maaltijd is echt verleden tijd

Kortom: een alles in één kookboek om bewuster met je voeding om te gaan. In de praktijk. In het dagelijks leven.

OVER DE AUTEUR

Roos ten Zeldam is zo lang als ze zich kan herinneren al enorm gepassioneerd over natuurlijke voeding. Als klein meisje van 8 stond ze al in de keuken om maaltijden voor haar familie te bereiden, en met een moeder die werkzaam was als orthomoleculair arts zat ook de liefde voor gezonde voeding er al jong in.

Op haar 14e begon ze met werken in de horeca, waarna ze na een opleiding aan de Hotel Management School in Maastricht en diverse andere banen verder, in januari 2017 haar eigen restaurant opende. Hier kookte ze plantaardig, glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers – met veel groenten en onbewerkt – en leerde ze nog meer verfijning aan te brengen in haar smaak. Al gauw schreef ze haar eerste kookboek en begon ze kookworkshops te geven op dit gebied van koken.

In 2022 besloot ze haar restaurant te verkopen omdat ze ook nog graag andere projecten rondom de natuur wilde opzetten, maar haar kookboeken met de recepten die ze in die 5 jaar gekookt heeft zijn nog steeds verkrijgbaar. Zelf gebruikt ze deze recepten ook nog wanneer ze cateringopdrachten maakt.

Momenteel houdt ze zich bezig met diverse projecten rondom de natuur. Ze schrijft nog steeds kookboeken, geeft kookworkshops en kookt voor cateringopdrachten – maar ook organiseert ze wildplukdagen -en weekenden, is ze verdiept in hormoonvoeding en helpt ze mensen om op een dieper niveau met de natuur samen te leven in haar programma ‘skalatitude’ en tijdens haar 3-daagse ‘Terug bij Jezelf’. Kortom: ze doet van alles wat maar altijd met de natuur in het middelpunt ;-).