Chia pudding

Iets wat ik in het begin helemaal niet zo’n spannend ontbijtje vond maar wat ik ondertussen echt ONWIJS lekker vind en meerdere keren per week eet is chia pudding. Vooral de combinatie van pindakaas met blauwe bessen was voor mij een echte game changer, wausa! Chiazaadjes zijn goed voor je omega 3 en daarom een echte aanrader als je plantaardig eet. Een ontbijtje dat wederom in een handomdraai klaar is :-). Enjoy!

1 persoon
Bereiding: 5 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Ingrediënten

– 4 a 5 eetlepels chiazaad
– 250 ml amandelmelk
– snufje kaneel
– 1 el pindakaas
– 1/2  banaan, in plakjes
– 100 gram blauwe bessen
– 1 tl blauwe bessen jam/fruitspread zonder suiker
– Voor de garnering: granola, moerbeien, nootjes, cacao nibs, etc.

Bereiding

Meng de chiazaad met de amandelmelk en laat circa 20 minuten staan tot het een pudding achtige constantie heeft gekregen en alle chiazaadjes goed geweld zijn. Roer tussendoor regelmatig door. Is je pudding te dik voeg dan extra amandelmelk toe. Is je pudding te dun voeg dan extra chiazaadjes toe. Meng met de kaneel en garneer met pindakaas, banaan, blauwe bessen, jam/fruitspread en eventuele andere toppings. Eet smakelijk!