granola 2.0

Voor 1 grote pot

Ingrediënten

400 gram havermout
150 gram noten (cashew, pecan, hazelnoot, amandel en/of walnoot)
200 gram zaden en pitten (pompoenpit, lijnzaad, sesamzaad en/of zonnebloempit)
3 el kaneel voor gewone granola óf 2 el cacao voor chocoladegranola
6-8 el kokosolie
160 gram agavesiroop of ahornsiroop
Optioneel: rasp en sap van 1/2 sinaasappel
300 gram gedroogd fruit (dadels, mango, abrikoos, rozijnen, aardbei, vijg, moerbeien,
inca bessen en/of cranberries

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng havermout, noten, zaden en pitten,
kaneel of cacao & optioneel sinaasappelzeste door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg toe
samen met agave -of ahornsiroop en optioneel sinaasappelsap. Roer goed door en verdeel
over een bakplaat. Bak circa 30 minuten in de oven tot goudbruin en knapperig – roer
tussentijds door.


Laat goed afkoelen en voeg gedroogd fruit toe. Bewaar in een afgesloten pot