Havermoutjes, mijn favoriete warme ontbijt in de winter. Met cacao en sinaasappel, met amandelen en blauwe bessen, of zoals hier met pindakaas, banaan en dadels. Je kunt eindeloos combineren en al je creativiteit erop loslaten. Lekker verwarmend en binnen 5 minuten op tafel. Perfect voor een kickstart van je dag nu zo in de winter. Ook in de zomer trouwens.
1 persoon
Bereiding: 5 minuten
Wachttijd: nvt
Ingrediënten
– 40 gram havermout
– 250 ml havermelk
– snufje kaneel
– 1 el agavesiroop
– 1 banaan, in plakjes
– 1 el pindakaas
– 2 medjool dadels, klein gesneden
– Voor de garnering: chiazaad of kokosrasp
Bereiding
Verwarm de havermout en de havermelk in een steelpan en kook gedurende 2 minuten. Roer af en toe goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en serveer. Eet smakelijk!