Homemade granola

Yeassss! I love granola! Zo simpel om zelf te maken maar zo onwijs lekker! Perfect om je ontbijtjes eens goed mee op te fleuren. En zo veel spannender dan de standaard muesli die iedereen kent. Geniet ervan! Dit recept is afkomstig uit mijn eerste boek ‘Groenten van Roos – basisboek’, momenteel verkrijgbaar voor 25€ inclusief verzending. Wil je meer informatie of het boek meteen bestellen? Klik hier.

1 pot
Bereiding: 10 minuten 
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten

– 250 gram havermout
– 200 gram noten (bijvoorbeeld amandelen, cashewnoten, hazelnoten)
– 175 gram pompoenpitten
– 200 gram rozijnen
– 200 gram dadels, fijngehakt
– 3 el kokosolie
– 3 el agavesiroop
– 3 el kaneel
– optioneel: kokossnippers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de havermout met de noten, pompoenpitten en kaneel. Verwarm ondertussen in een pannetje de kokosolie met de agavesiroop en meng door de havermout. Bak gedurende 30 minuten in de oven, roer halverwege een keer door. Meng met de rozijnen, dadels en eventueel kokossnippers. Enjoy!