Hormoonvoeding blog 1: boeken

Yes! Vanwege grote vraag naar dit onderwerp en omdat het me erg aan het hart gaat ga ik een reeks blogs schrijven over mijn leerproces naar de rol van leefstijl en voeding op je (vrouwelijke) hormoonbalans. In deze eerste blog een overzicht van de boeken die ik gebruik voor mijn onderzoek en waar je hopelijk al een beetje mee aan de slag kunt. Langzaamaan zal ik proberen jullie een beetje mee te nemen in deze reis.

* Het begon voor mij vorige zomer met het boek ‘Lichter’ van William Cortvriendt. Een boek dat voornamelijk gaat over insuline en cortisol en de effecten van voeding en stress daarop. Een boek met de insteek gewicht verliezen maar voor mij was dat niet de reden het te lezen, het ging me meer om het begrijpen van hoe je lichaam in elkaar zit.

* Daarna het boek ‘Stop de rush!’ van Leen Steyaert wat je heel erg helpt om een duidelijk beeld te krijgen van hoe je hormonen systeem in elkaar zit en wat je helpt uit te zoeken waar de kern van disbalans mogelijk voor jou zit. Zeer informatief dus en een super begin. Waar het boek Lichter vooral gericht is op cortisol en insuline gaat dit boek veel dieper in op geslachtshormonen. Helaas heb ik geen foto van dit boek.

* Het boek ‘Womancode’ van Alisa Vitti waar ik momenteel vooral druk mee bezig ben. Een boek wat dieper ingaat op het indelen van je leven aan de hand van je cyclus. Betreft leefstijl én voeding. Een boek dat al iets meer richting de praktijk gaat dus. Het boek geeft echter niet veel recepten dus dat is waar ik mijn eigen ei in kwijt kan 😊😇.

* ‘De authentieke vrouw’ van Elske Feitsma waar ik ook momenteel mee bezig ben. Een boek dat niet specifiek over je hormonen gaat maar wel over het erkennen van je vrouw zijn en wat dat betekent in deze westerse wereld. Een prachtig boek dat je helpt beter naar je eigen lichaam te gaan luisteren, waar afstemming op je cyclus uiteraard een onderdeel van is.

* Het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ van Ralph Moorman & Barbara Haventh staat op mijn planning zodra ik klaar ben met bovenstaande twee boeken. Een boek waarin heel duidelijk voor een heleboel specifieke klachten beschreven word wat je er op een praktische manier mee kunt doen. Daarnaast wederom een uitleg van hoe het vrouwelijke hormonen systeem werkt.

❤❤❤❤

Wil je meer weten over hormoonvoeding? Mijn e-book hormoonvoeding is nu verkrijgbaar voor maar 12,50€. Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer: ik ben géén diëtist, dit artikel is puur gebaseerd op mijn eigen ervaringen en onderzoek dat ik zelf heb gedaan. Ik raad je dus ook zeker aan om zelf je eigen onderzoek te gaan doen en hier eventueel een specialist bij te betrekken. Geen mens is immers hetzelfde.