Voeding van de Aarde. Mijn grootste kookboek waarin natuurlijke voeding, prachtige recepten en fantastische smaken samen komen.

Voor iedereen die houdt van een pure maar smaakvolle keuken. Een boek geïnspireerd op dat wat de natuur ons geeft. Terug naar de basis. Terug naar de kern.

In dit boek:

 • Vind je meer dan 100 recepten die in de basis glutenvrij, lactosevrij, tarwevrij, koemelkvrij, 95% plantaardig en zonder geraffineerde suikers zijn. Pas dat uiteraard aan naar een manier die voor jou persoonlijk werkt!
 • Wordt gewerkt met onbewerkte en pure ingrediënten. Daar zit de meeste smaak in!
 • Zijn de recepten ingedeeld per seizoen. In elk seizoen vind je ontbijtrecepten, hartige recepten, zoete recepten, recepten voor de Feestdagen vallende in het betreffende seizoen en recepten voor drankjes.
 • Vind je recepten die binnen 10 minuten klaar zijn, maar vind je ook recepten waar je wat langer mee bezig bent.
 • Wordt gewerkt met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt vinden (uitgezonderd de wildplukrecepten – maar hier staat altijd een alternatieve vervanger bij die wel weer in de supermarkt te vinden is)
 • Vind je naast de recepten ook moestuintips, informatie over wildplukken en informatie over hoe je meer met de cyclus van de seizoenen kunt leven. Je kunt je door deze tips en informatie laten inspireren, maar je kunt er ook voor kiezen het boek alleen voor de recepten te gebruiken.
 • Komen gezonde voeding, natuur en smaak allemaal samen!

Bestel het boek nu en je hebt hem halverwege Juli 2024 thuis in de brievenbus liggen.
Goed om te weten: verzending binnen Nederland is gratis. Verzending naar België kost normaliter €9,50, maar hier geef ik een korting op van €4,- zodat er €5,50 over blijft.

“Voeding van de Aarde is een boek dat je uitnodigt om op ontdekking te gaan in de wonderlijke wereld van natuurlijke voeding. Op een manier die voor jou past. Omdat samenwerken met de natuur op meerdere lagen magisch en helend kan zijn – iets waar ik je graag mee inspireer.”

Bekijk deze video ook zeker even

DIT IS WAT JE ALLEMAAL IN HET KOOKBOEK VINDT

 • 260-280 pagina’s hardcover boek
 • Meer dan 100 fantastische recepten vol van smaak
 • Deze recepten zijn in de basis glutenvrij, lactosevrij, 95% plantaardig en zonder geraffineerde suikers, maar pas ze vooral aan op een manier die voor jou werkt
 • Onderverdeeld in vier seizoenen: winter, lente, zomer en herfst
 • Ontbijtrecepten, hartige recepten, zoete recepten, Feestdagen recepten én recepten voor drankjes per seizoen
 • Makkelijk beschreven met eenvoudige stap voor stap instructies zodat iedereen dit thuis gewoon makkelijk kan maken
 • Tips en informatie over het starten en onderhouden van een eigen moestuin, over wildplukken en over hoe je meer met de cyclus van de seizoenen kunt leven

Kortom: een alles in één kookboek om bewuster met je voeding om te gaan. Op een smaakvolle manier die dagelijks toepasbaar is.

DIT IS WAT ANDEREN OVER MIJN EERDER UITGEBRACHTE BOEKEN ZEGGEN

“Hey lieve Roos. Ik reageer normaal nooit op berichten, maar ik ben zo blij met je. Je eerste boek gebruik ik nog iedere week. Heerlijke simpele recepten. Ik heb ook mijn kinderen fan gemaakt en kijk zo erg uit naar je nieuwe boek. Keep up the good work! Dank je voor alle energie en moeite die je steekt in het maken van lekker eten. Ik ben blij, maar vooral mijn buik laat me weten dat het zo goed voor me is.” – H.

Leren over hormoonvoeding van Roos heeft mij meer inzicht gegeven in hoe mijn lichaam op het gebied van hormonen nu eigenlijk werkt. Iets waar ik voorheen totaal geen kennis van had. Zij heeft mij enorm op weg geholpen met de informatie die ze deelde! Het heeft mij laten inzien hoe ik mijn lichaam kan ondersteunen tijdens dit prachtige proces. Ik zou dan ook iedereen aanraden om aan te sluiten om alleen al te zien hoe onze hormonen nu eigenlijk werken, hoe we onszelf kunnen ondersteunen en uiteraard voor de heerlijke gerechten van Roos” – Kristie

“Nadat ik jouw boek had besteld en er intussen al een aantal maanden mee aan de slag ben, wil ik je laten weten dat dit boek mijn groentebijbeltje is. Ik ben er ontzettend blij mee en het helpt me goed voor mezelf te zorgen. Afgelopen jaar heb ik bewust gekozen geen vlees meer te eten, jouw boek kwam als geroepen. Ik geniet er volop van!” 

“Eindelijk het langverwachte boek ontvangen. En het overtreft alle verwachtingen. De recepten zijn erg lekker en eenvoudig en snel te maken. Ook de achtergrond informatie is erg fijn zo kan iedereen een recept aanpassen als er allergieën zijn of andere voorkeuren. Voor groentenliefhebbers, vegans en voor iedereen die van lekker eten houdt. Dankjewel Roos.” – P

Wat een fantastisch boek! De passie en het enthousiasme van Roos spatten van de pagina’s af, de foto’s spreken enorm aan en ik kan niet wachten om de keuken in te duiken. Het hele boek voelt als een cadeautje en de recepten zijn echt voor iedereen haalbaar én verassend.” – Marinka

Dankjewel voor dit fantastische boek. Megadankjewel! Dit is zo’n kookboek dat je kleinkinderen later in de kast vinden, als het nog net aan een paar draadjes aan elkaar zit, ineen geplakt met wat rollen tape omdat het teveel gebruikt is.” – Sanne

OVER DE AUTEUR

Roos ten Zeldam is zo lang als ze zich kan herinneren al enorm gepassioneerd over natuurlijke voeding. Als klein meisje van 8 stond ze al in de keuken om maaltijden voor haar familie te bereiden, en met een moeder die werkzaam was als orthomoleculair arts zat ook de liefde voor gezonde voeding er al jong in.

Op haar 14e begon ze met werken in de horeca, waarna ze na een opleiding aan de Hotel Management School in Maastricht en diverse andere banen verder, in januari 2017 haar eigen restaurant opende. Hier kookte ze plantaardig, glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers – met veel groenten en onbewerkt – en leerde ze nog meer verfijning aan te brengen in haar smaak. Al gauw schreef ze haar eerste kookboek en begon ze kookworkshops te geven op dit gebied van koken.

In 2022 besloot ze haar restaurant te verkopen omdat ze ook nog graag andere projecten rondom de natuur wilde opzetten, maar haar kookboeken met de recepten die ze in die 5 jaar gekookt heeft zijn nog steeds verkrijgbaar.

Momenteel houdt ze zich bezig met diverse projecten rondom de natuur. Ze schrijft nog steeds kookboeken, maakt online programma’s over moestuinieren en wildplukken, is verdiept in hormoonvoeding én helpt mensen om op een dieper niveau met de natuur samen te leven tijdens 1 op 1 Readings en tijdens Retreats die ze organiseert. Kortom: ze doet van alles wat maar altijd met de natuur in het middelpunt ;-).