HÉT BOEK DAT ONMISBAAR IS IN JOUW KEUKEN!
WAAROM? OMDAT IN DIT BOEK GEZONDE VOEDING, SMAAK EN GEMAK ALLEMAAL SAMEN KOMEN – HET BESTE VAN DEZE DRIE WERELDEN. OMDAT DIT EEN BOEK IS WAAR JE DAADWERKELIJK MEE ZULT GAAN KOKEN IN PLAATS VAN DAT HET ERGENS VER WEG IN JE KAST LIGT TE VERSTOFFEN.

Ik heb het ondertussen zó vaak gehoord: “Roos, van alle kookboeken die ik bezit gebruik ik alleen de jouwe”. En “Roos, ik kook letterlijk meerdere keren per week uit jouw boek.” Tot “Roos, jouw boek gaan mijn kleinkinderen straks vinden met plakband en tape eraan omdat ik het zo tot het bot gebruikt heb.”

Zou het niet heerlijk zijn als je een kookboek had waarvan je gewoon wist dat elk recept echt goed is? Waarvan je niet hoeft te twijfelen of je het zelf wel kunt maken, of de smaak wel goed uit gaat komen of dat het recept misschien te ingewikkeld voor je is? Maar dan wel met recepten die echt voedzaam en gezond voor je zijn?

Hoe het kan dat ik deze werelden van smaak, gezondheid en gemak allemaal zo mooi heb weten te combineren? Omdat ik me laat inspireren door de smaken en puurheid van de natuur. Omdat ik jarenlange ervaring heb in het voor andere mensen koken met cateringopdrachten en in mijn restaurant. Omdat ik weet hoe ik recepten het beste kan formuleren met alle kookworkshops die ik ondertussen al gegeven heb. Omdat ik mijn hele leven al op deze manier kook.

We kennen het allemaal – het gemak van die diepvriespizza, kant-en-klaar-maaltijd of snackbar om de hoek. Niets mis mee voor af en toe, maar hoe voldaan voel je je nu echt na zo’n maaltijd? Met mijn boek ‘De Groene Alchemist – weekendeditie’ ontdek je hoe het ook anders kan en is de wereld van afhaalmaaltijden al snel verleden tijd.

Bestel het boek nu en je hebt hem binnen een paar dagen thuis in de brievenbus liggen.

Een aantal ervaringen van anderen

Dankjewel voor dit fantastische boek. Megadankjewel! Dit is zo’n kookboek dat je kleinkinderen later in de kast vinden, als het nog net aan een paar draadjes aan elkaar zit, ineen geplakt met wat rollen tape omdat het teveel gebruikt is.” – Sanne

Wat een fantastisch boek! De passie en het enthousiasme van Roos spatten van de pagina’s af, de foto’s spreken enorm aan en ik kan niet wachten om de keuken in te duiken. Het hele boek voelt als een cadeautje en de recepten zijn echt voor iedereen haalbaar én verassend.” – Marinka

Het boek is echt een juweeltje: mooie foto’s en zalige recepten. Ik zal het koesteren en hopelijk heel vaak gebruiken. Dankjewel voor je gouden recepten en veel meer moois.” – Cissy

“Eindelijk het langverwachte boek ontvangen. En het overtreft alle verwachtingen. De recepten zijn erg lekker en eenvoudig en snel te maken. Ook de achtergrond informatie is erg fijn zo kan iedereen een recept aanpassen als er allergieën zijn of andere voorkeuren. Voor groentenliefhebbers, vegans en voor iedereen die van lekker eten houdt. Dankjewel Roos.” – P

“Ik heb het boek nu al een behoorlijke tijd in huis en ik heb al een aantal dingen gemaakt. De smaak is perfect en past perfect in deze drukke tijd. Gezond en lekker! Ik ben een fan van alles wat Roos maakt. En nieuwe e-book heb ik ook meteen besteld, maar als het uiteindelijk kan zou ik die zeker ook als een boek bij mijn nieuwe Roos verzameling willen zetten.” – W

“Ik heb het boek eind vorig jaar gekocht. Heel veel goede tips die je eerst moet lezen. De recepten zijn makkelijk en lekker. Voor ieder wat wils.
Heb al een aantal recepten gemaakt. Tof!” – J

DIT IS WAT JE ALLEMAAL IN HET KOOKBOEK VINDT

  • 152 pagina’s hardcover boek
  • Meer dan 75 recepten die ik jarenlang in mijn restaurant gekookt heb en nu nog steeds wekelijks voor cateringopdrachten gebruik
  • Deze recepten zijn in de basis volledig glutenvrij, lactosevrij, plantaardig en zonder geraffineerde suikers, maar pas ze vooral aan op een manier die voor jou werkt
  • Onderverdeeld in drie categorieën: ontbijt, hartig en zoet
  • Makkelijk beschreven met eenvoudige stap voor stap instructies zodat iedereen dit thuis gewoon makkelijk kan maken
  • Met ingrediënten die je gewoon in elke supermarkt vindt – de hele stad afstruinen voor een gezonde maaltijd is echt verleden tijd

Kortom: een alles in één kookboek om bewuster met je voeding om te gaan. In de praktijk. In het dagelijks leven.

Een nieuwe basis

Velen van ons hebben geleerd om te koken met aardappels, groenten, vlees. Pasta, nasi, bami en brood. Een manier van koken die lastig aan te passen is wanneer je anders wilt gaan eten. Ik zie en hoor vaak om me heen dat als mensen anders willen gaan eten, bijvoorbeeld met meer groenten, glutenvrij of minder of geen vlees, dat ze proberen bepaalde onderdelen van hun maaltijd te vervangen. Iets wat uiteraard helemaal oké is, maar waar we het ons vaak veel lastiger mee maken dan nodig is. Gooi je je oude basis overboord en sta je helemaal open voor een nieuwe, dan maak je het jezelf zo onwijs veel makkelijker. In mijn boek leer ik je te kijken naar wat je wél allemaal nog kunt eten, in plaats van te focussen op wat je niet meer eet. Goede groenten hebben zo ontzettend weinig nodig. Smaak en kracht is al volop aanwezig. Uitgaan van de natuur geeft je maaltijden zo enorm veel power! Gezond en lekker koken met veel groenten kan binnen een handomdraai. Elke dag weer. Dat is de nieuwe basis waar ik je in dit boek kennis mee laat maken. Dat is mijn manier van koken. Er gaat een wereld voor je open.

EEN VOORBEELD VAN DE RECEPTEN DIE JE ALLEMAAL IN HET KOOKBOEK VINDT:

OVER DE AUTEUR

Roos ten Zeldam is zo lang als ze zich kan herinneren al enorm gepassioneerd over natuurlijke voeding. Als klein meisje van 8 stond ze al in de keuken om maaltijden voor haar familie te bereiden, en met een moeder die werkzaam was als orthomoleculair arts zat ook de liefde voor gezonde voeding er al jong in.

Op haar 14e begon ze met werken in de horeca, waarna ze na een opleiding aan de Hotel Management School in Maastricht en diverse andere banen verder, in januari 2017 haar eigen restaurant opende. Hier kookte ze plantaardig, glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers – met veel groenten en onbewerkt – en leerde ze nog meer verfijning aan te brengen in haar smaak. Al gauw schreef ze haar eerste kookboek en begon ze kookworkshops te geven op dit gebied van koken.

In 2022 besloot ze haar restaurant te verkopen omdat ze ook nog graag andere projecten rondom de natuur wilde opzetten, maar haar kookboeken met de recepten die ze in die 5 jaar gekookt heeft zijn nog steeds verkrijgbaar. Zelf gebruikt ze deze recepten ook nog wekelijks wanneer ze cateringopdrachten maakt.

Momenteel houdt ze zich bezig met diverse projecten rondom de natuur. Ze schrijft nog steeds kookboeken, geeft kookworkshops en kookt voor cateringopdrachten – maar ook organiseert ze wildplukdagen -en weekenden, is ze verdiept in hormoonvoeding en helpt ze mensen om op een dieper niveau met de natuur samen te leven in haar programma ‘skalatitude’ en tijdens haar 3-daagse ‘Terug bij Jezelf’. Kortom: ze doet van alles wat maar altijd met de natuur in het middelpunt ;-).