INTRODUCTIE

Signalen van je lichaam herkennen en valideren

Stap 1 – Tijd en ruimte maken om signalen van je lichaam op te merken. Doe deze oefening dagelijks zodat je hem steeds beter gaat beheersen en er meer signalen door kunnen komen.

Stap 2 – Begin hier pas aan wanneer je voelt dat je de oefening van stap 1 voldoende beheerst. Wat betekenen de signalen die je opmerkt eigenlijk?

Tip! Let ook eens extra op de emoties die horen bij of je wel of niet authentiek je human design profiel leeft. Zie ook module 1 – video 5 Energietypen. Bijvoorbeeld bij een manifestor: rust is authentiek, boosheid is niet-authentiek. Etc.

Stap 3 – Valideren van de signalen die je door krijgt van je lichaam. Nadat je bovenstaande oefeningen een aantal weken of maanden gedaan hebt, kun je een eindconclusie maken van punten waar je daadwerkelijk mee aan de slag wilt gaan. Samen met de eindconclusie van module 1 vormt dit straks de basis van module 3 en 4.

Ondersteunende hulpmiddelen om vanuit rust en veiligheid veranderingen door te voeren

Tip: waar er geen muziek wordt afgespeeld in onderstaande oefeningen kun je uiteraard zelf een rustig achtergrondmuziekje opzetten terwijl je de oefening volgt. Voel hierbij per keer in wat voor jouw hoofd en lichaam op dat moment het fijnste is .

Voordat je verandering door gaat voeren: een veilig anker in je lichaam plaatsen

Wanneer je lichte spanning of onrust voelt – ademhalingsoefening 1

Wanneer je lichte spanning of onrust voelt – ademhalingsoefening 2

Wanneer je lichte spanning of onrust voelt – ademhalingsoefening 3

Wanneer je sterke paniek of onrust voelt – oefening om je veilig te voelen door de onrust of angst heen

Wanneer je te veel druk uit wilt oefenen op wanneer verandering door gaat komen: leunen in de toekomst

Klaar om echt stappen te gaan zetten?
Op naar module 3!