Online wildplukcursus. Leer 20 wilde planten herkennen en gebruiken door middel van duidelijke video’s. Voor de beginnende wildplukker.

Wist je dat er heel veel planten in het wild te vinden zijn die allemaal gewoon eetbaar zijn? Sterker nog – ze zitten bomvol smaak en het zijn echte krachtbommetjes voor je microbioom doordat ze niet gemodificeerd zijn zoals de andere planten die we dagelijks eten. Het zijn plantensoorten die vaak gewoon in onze achtertuin groeien en we als ‘onkruid’ bestempelen.

Lijkt het jou leuk om met deze planten aan de slag te gaan zodat je ze voortaan kunt herkennen én weet hoe je ze in de keuken kunt gebruiken? Heb je geen behoefte aan een grote wildplukopleiding, maar wil je wel graag een begin maken in wildplukken? Dan is mijn online wildplukcursus perfect voor jou!

Je leert in deze online wildplukcursus:

  • 20 veelvoorkomende wilde planten herkennen.
  • We bespreken alle ins and outs over de plant zelf, ook vertel ik je of er gevaarlijke lookalikes zijn en hoe je deze kunt onderscheiden van de eetbare plant.
  • Hoe al deze wilde planten in de keuken te gebruiken. Voor sommige wilde planten is het essentieel ze op een bepaalde manier te bereiden omdat ze anders niet eetbaar zijn, andere wilde planten zijn gewoon rauw te consumeren.
  • Met welke algemene wildplukregels je rekening dient te houden.
  • Met deze online wildplukcursus durf je echt een begin te maken met wildplukken.
  • Eenmaal aangemeld tot de wildplukcursus = onbeperkt toegang. Ook over een aantal jaar nog dus. Je kunt de video’s zo vaak bekijken als je maar handig vindt.
  • Via de e-mail ben ik beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Meld je nu aan en ontvang in Augustus 2024 de inloggegevens om te starten met de online wildplukcursus.

Deze planten worden allemaal in de online wildplukcursus behandeld:

  • Kleine veldkers
  • Vrouwenmantel
  • Smalle weegbree
  • Grote weegbree
  • Wilde appel
  • Zevenblad
  • Watermunt
  • Brandnetel
  • Paarse en witte dovenetel
  • Look zonder look
  • Hondsdraf
  • Madeliefje
  • Paardenbloem
  • Rozenbottel
  • Meidoorn
  • Sleedoorn
  • Eik
  • Beuk
  • Tamme kastanje

OVER DE MAKER

Roos ten Zeldam is zo lang als ze zich kan herinneren al enorm gepassioneerd over natuurlijke voeding. Als klein meisje van 8 stond ze al in de keuken om maaltijden voor haar familie te bereiden, en met een moeder die werkzaam was als orthomoleculair arts zat ook de liefde voor gezonde voeding er al jong in.

Ze heeft haar eigen restaurant gehad waar ze plantaardig, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers kookte, maar ook is ze al sinds jonge leeftijd fan van moestuinieren. In 2022/2023 volgde ze een opleiding in wildplukken, waarmee ze een nieuwe dimensie van natuurlijke voeding ontdekte. Samen met de lancering van haar kookboek ‘Voeding van de Aarde’ in 2024 besloot ze deze online wildplukcursus te maken, zodat meer mensen kunnen gaan wildplukken.

Momenteel houdt ze zich bezig met diverse projecten rondom de natuur. Ze schrijft nog steeds kookboeken, maakt online programma’s over moestuinieren en wildplukken, is verdiept in hormoonvoeding én helpt mensen om op een dieper niveau met de natuur samen te leven tijdens 1 op 1 Readings en tijdens Retreats die ze organiseert. Kortom: ze doet van alles wat maar altijd met de natuur in het middelpunt ;-).

TIP! Wil je ook meteen aan de slag met meerdere recepten waarin wilde planten verwerkt worden? Neem dan ook eens een kijkje naar mijn grootste kookboek ‘Voeding van de Aarde’.